Pizza tricolore met verschillende groenten en kazen

      Geen reacties op Pizza tricolore met verschillende groenten en kazen

 

Pizza tricolore met verschillende groenten en kazen

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Pizza
Keuken: Italiaanse keuken
Keyword: Lactosevrij, Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g alternatief 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-Pizzadeeg 400 g
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bolletje mozzarella in fijne blokjes gesneden
  • 200 g spinazie gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 125 g geitenkaas in kleine blokjes gesneden
  • 20 groene olijven gehalveerd
  • 1/2 bakje champignons in plakjes gesneden
  • 10 zongedroogde tomaatjes gehalveerd
  • peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220° C. (heteluchtoven 200⁰ C)
  • Haal het pizzadeeg uit de oven en rol deze uit.
  • Smeer het pizzadeeg in met crème fraîche.
  • Verdeel de ui, champignons en zongedroogde tomaat over de pizza. Leg daarna de spinazie er op en verdeel vervolgens de geitenkaas, mozzarella en groene olijven erover.
  • Kruid de pizza met peper en zout naar eigen smaak.
  • Bak de pizza in een voorverwarmde oven af in ca. 15 minuten.

Tips / Opmerkingen

wil je de pizza een extra Italiaans tintje geven, strooi dan nog wat vers gehakte kruiden, zoals basilicum en oregano, erover.