Pizza Twisters

      Geen reacties op Pizza Twisters

 

Pizza Twisters

Print
Categorie: Pizza, Warme hapjes
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • 4 el groene pesto genovese
  • 4 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 el pijnboompitten geroosterd
  • 4 st zongedroogde tomaten fijngehakt
  • sesamzaadjes om te bestrooien
  • 1 ei geklutst, om te bestrijken

Bereidingswijze

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Snijd het deeg in 2 gelijke stukken.
  • Bestrijk 1 helft van het deeg met 2 el pesto, doe dit ook met de andere helft.
  • Leg 1 heft apart.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over de andere helft en verdeel hierover de tomaten en de pijnboompitten.
  • Leg de apart gehouden deeghelft met de ingesmeerde kant op de belegde helft en druk een beetje aan. Snijd deze nu in 4 banen.
  • Neem de uiteinden tussen beiden duim en wijsvinger en draai tegenovergesteld van elkaar tot er een twister ontstaat.
  • Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk met het geklutste ei.
  • Garneer met wat sesamzaad.
  • Onderin de oven in ca. 20 min. goudbruin bakken.
  • Dek eventueel eerder af met aluminiumfolie als de kleur te donker wordt, en serveer.