Pizzakrans met tomaten

      Geen reacties op Pizzakrans met tomaten

 

Pizzakrans met tomaten

Gemaakt va vers pizzadeeg
Print
Categorie: Gerecht met groenten, Hapjes, Pizza, Tapas
Keuken: Italiaanse keuken
Totale tijd: 25 minuten
porties: 4

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400g
  • 60 g boter zachte
  • 100 g tomatenpuree
  • 100 g ingelegde tomaten fijngesneden
  • 2 rode uien fijn gesneden
  • 3-4 takjes rozemarijn fijn gesneden
  • zout gemalen
  • peper gemalen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 210° C en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  • Meng alle ingrediënten goed met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en bestrijk met het mengsel. Laat hierbij een rand van 2 cm vrij aan de bovenkant.
  • Rol het pizzadeeg vanaf de bodem op en breng de twee uiteinden bij elkaar om een ronde krans te vormen. Knip met een schaar de pizzakrans na elke 2 cm in en duw de gesneden deegstukken een beetje uit elkaar.
  • Bak de pizzakrans onderin de oven gedurende 20 - 25 min. goudbruin

Tips / Opmerkingen

Serveer met een knoflookdip of zure room met kruiden. In plaats van de tomaten kunt u ook paprika gebruiken.