Pizzasnack vega met tomatenrelish

      Geen reacties op Pizzasnack vega met tomatenrelish

 

Pizzasnack vega met tomatenrelish

Recept categorie Pizza, Warme hapjes
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 10 snacks
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Voor de tomatendip

  • 1/2 bosje verse koriander
  • 5 tomaten in blokjes gesneden (zaad verwijderen)
  • 2 bosuitjes fijngesneden
  • Gemalen zout en peper
  • Een scheutje balsamicoazijn
  • een scheutje olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de de ui en de knoflook.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe, even doorroeren en af laten koelen.
  3. De oven op 220⁰ C (onder-/bovenwarmte) voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast bewerken.
  4. Het deeg uitrollen, vingers in de bloem dopen en de randen van het deeg licht naar buiten drukken.
  5. Het deeg met de vulling beleggen en met de kaas bestrooien. In een rol draaien (met bebloemde vingertoppen) en in 2 cm dikke schijven snijden.
  6. In de voorverwarmde oven ca. 10 min. goudbruin bakken.
  7. Voor de tomatendip: de tomaten halveren, de kern verwijderen en kleinsnijden. De uitjes in fijne stukjes snijden, koriander van de steel scheiden en grof hakken.
  8. Nu alle ingrediënten met elkaar mengen en met peper en zout op smaak brengen. De dip bij de pizzasnacks serveren.