Pizzasnacks met gedroogde tomaten

      Geen reacties op Pizzasnacks met gedroogde tomaten

 

Pizzasnacks met gedroogde tomaten

Print
Categorie: Bijgerecht, Brood, Hartige taart, Pizza, Snack, Warme hapjes
Keyword: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 250 g verse roomkaas
  • 1 el kappertjes gehakt
  • 75 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 75 g zwarte olijven ontpit, in ringetjes gesneden
  • 1 el verse salie fijngesneden
  • 2 el verse peterselie fijngesneden
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • Zout en peper gemalen
  • 50 kruidenboter gesmolten
  • Een beetje bloem on te bestuiven

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct vanuit de koelkast verwerken.
  • Voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en de bloem, vermengen en met peper en zout op smaak brengen.
  • Het deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen, bestuiven met bloem, omdraaien en het bakpapier eraf halen.
  • Het deeg met de vulling bestrijken en 2 cm. tot aan de rand vrijhouden.
  • Het deeg vanaf onderaan de deegrand oprollen, daarna de rol iedere 2 - 3 cm insnijden, de rol niet helemaal doorsnijden. Sla elk tweede stuk om naar de andere kant, zie stappenfoto.
  • Het breekbrood onderin de oven in 25 - 30 min. afbakken. Het deeg direct uit de oven met de kruidenboter bestrijken.
  • Tip: het breekboord smaakt ook prima in de zomer als bijgerecht bij de barbecue of een picknick. Je kunt het ook met verse tomaten, feta of uien vullen.