Pizzasnacks met gedroogde tomaten

      Geen reacties op Pizzasnacks met gedroogde tomaten

 

Pizzasnacks met gedroogde tomaten

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ Brood/ Hartige taart/ Pizza/ Snack/ Warme hapjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: www.tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 250 g roomkaas
  • 1 el kappertjes (gehakt)
  • 75 g tomaat (in reepjes gesneden)
  • 75 g olijven (ontpit, in ringetjes gesneden)
  • 1 el verse salie (fijngesneden)
  • 2 el peterselie (fijngesneden)
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • peper & zout
  • 50 kruidenboter (gesmolten)
  • bloem

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200 °C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct vanuit de koelkast verwerken.
  • Voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en de bloem, vermengen en met peper en zout op smaak brengen.
  • Het deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen, bestuiven met bloem, omdraaien en het bakpapier eraf halen.
  • Het deeg met de vulling bestrijken en 2 cm. tot aan de rand vrijhouden.
  • Het deeg vanaf onderaan de deegrand oprollen, daarna de rol iedere 2 - 3 cm insnijden, de rol niet helemaal doorsnijden. Sla elk tweede stuk om naar de andere kant, zie stappenfoto.
  • Het breekbrood onderin de oven in 25 - 30 min. afbakken. Het deeg direct uit de oven met de kruidenboter bestrijken.
  • Tip: het breekboord smaakt ook prima in de zomer als bijgerecht bij de barbecue of een picknick. Je kunt het ook met verse tomaten, feta of uien vullen.