Pizzasnacks met gedroogde tomaten

      Geen reacties op Pizzasnacks met gedroogde tomaten

 

Pizzasnacks met gedroogde tomaten

Recept categorie Bijgerecht, Brood, Hartige taart, Pizza, Snack, Warme hapjes
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 250 g verse roomkaas
  • 1 el kappertjes gehakt
  • 75 g gedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 75 g zwarte olijven ontpit, in ringetjes gesneden
  • 1 el verse salie fijngesneden
  • 2 el verse peterselie fijngesneden
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • Zout en peper gemalen
  • 50 kruidenboter gesmolten
  • Een beetje bloem on te bestuiven

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200 °C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct vanuit de koelkast verwerken.
  2. Voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter en de bloem, vermengen en met peper en zout op smaak brengen.
  3. Het deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen, bestuiven met bloem, omdraaien en het bakpapier eraf halen.
  4. Het deeg met de vulling bestrijken en 2 cm. tot aan de rand vrijhouden.
  5. Het deeg vanaf onderaan de deegrand oprollen, daarna de rol iedere 2 - 3 cm insnijden, de rol niet helemaal doorsnijden. Sla elk tweede stuk om naar de andere kant, zie stappenfoto.
  6. Het breekbrood onderin de oven in 25 - 30 min. afbakken. Het deeg direct uit de oven met de kruidenboter bestrijken.
  7. Tip: het breekboord smaakt ook prima in de zomer als bijgerecht bij de barbecue of een picknick. Je kunt het ook met verse tomaten, feta of uien vullen.