Plaattaart met bietjes en geitenkaas

      Geen reacties op Plaattaart met bietjes en geitenkaas

 

Plaattaart met bietjes en geitenkaas

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met groenten/ met kaas
Dieët / Speciale gelegenheid: Lactosevrij/ Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: www.tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 125 g crême fraiche
  • 1 tl citroen (geraspt)
  • 200 g rode bieten (gekookt, gesneden in plakjes met een kaasschaaf)
  • 100 g belegen kaas (gebrokkeld)
  • 1 rode ui (halve ringen)
  • 2 takjes verse tijm (grof gehakt)
  • 6 walnoot (in stukjes gebroken)
  • 40 g rucola
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
  • Meng de crème fraîche met de helft van de tijm, het zout, peper en citroenrasp in een kom. Bestrijk dit mengsel over de bladerdeeg bodem.
  • Leg eerst de ui en dan de plakjes rode biet op de taart. Verdeel de kaas en de walnoten over de taart en breng op smaak met wat peper, zout en verse tijm.
  • Onderin de voorverwarmde oven in 20 - 25 min. goudbruin bakken.
  • Voor het serveren de rucola over de taart verdelen.

Tips / Opmerking

besprenkel de taart na het bakken nog even met een klein beetje walnotenolie.