Plaattaart met mascarpone en frambozen

      Geen reacties op Plaattaart met mascarpone en frambozen

 

Plaattaart met mascarpone en frambozen

Recept printen
Recept categorie: Hartige taart/ met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Lactosevrij/ Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 500 g mascarpone
  • 200 g . slagroom
  • ½ vanillestokje (merg eruit geschraapt)
  • 375 g frambozen
  • 2 el suiker
  • 2 el poedersuiker (gezeefd)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 - 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
  • De slagroom opkloppen met het vanillemerg en de kristalsuiker en vermengen met de mascarpone. De crème tot aan aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen en met de frambozen beleggen.
  • Net voor het serveren, met poedersuiker bestuiven.

Tips / Opmerking

vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.