Plaattaart met mascarpone en frambozen

      Geen reacties op Plaattaart met mascarpone en frambozen

 

Plaattaart met mascarpone en frambozen

Recept categorie Gerecht met fruit, Hartige taart
Extra info Lactosevrij, Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 500 g mascarpone
  • 200 g . slagroom
  • ½ vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 375 g frambozen
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el poedersuiker voor decoratie gezeefd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  2. Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 - 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
  3. De slagroom opkloppen met het vanillemerg en de kristalsuiker en vermengen met de mascarpone. De crème tot aan aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen en met de frambozen beleggen.
  4. Net voor het serveren, met poedersuiker bestuiven.

Tips / Opmerkingen

vervang de frambozen door een willekeurig seizoensfruit of beleg de taart met gegrilde nectarines.