Plaattaart met stoofperen

      Geen reacties op Plaattaart met stoofperen

 

Plaattaart met stoofperen

Plaattaart met stoofperen

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
Keyword: Vegetarisch
porties: 6
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Bladerdeeg 270 g
  • 500 g mascarpone
  • 200 g slagroom
  • 1/2 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • 2 el kristalsuiker
  • Voor de stoofpeertjes
  • 5 stoofperen Gieser Wilderman
  • 500 ml port
  • 125 ml rode wijn kruidig
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 1 laurierblad
  • 1/2 vanillestokje

Bereidingswijze

  • Verwijder de schil van de stoofperen en snijd door de helft. Verwijder het klokhuis. Doe nu alle ingrediënten voor de stoofperen in een pan met deksel en laat de peren gedurende 2-3 uur sudderen op laag vuur.
  • Oven op 200 C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vorm in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15-18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
  • De slagroom opkloppen met het vanillemerg, suiker en meng het geheel met de mascarpone. De creme tot aan de rand gelijkmatig over de bodem verdelen. Snijd de stoofperen in partjes en beleg de taart met de stoofperen.
  • Net voor het serveren, de randen met poedersuiker bestuiven.

Tips / Opmerkingen

Of maak deze plaattaart het hele jaar door met kant-en-klare stoofperen.
Eventueel kun je wat van het stoofpeer sap tot een dikke siroop inkoken en over de taart druppelen.
Plaattaart met stoofperen