Plaattaart zomerfruit met mascarpone en bastognekoek

      Geen reacties op Plaattaart zomerfruit met mascarpone en bastognekoek

 

Plaattaart zomerfruit met mascarpone en bastognekoek

Plaattaart zomerfruit met mascarpone en bastognekoek

Print Pin
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
Keyword: Lactosevrij, Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 500 g mascarpone losgeroerd
  • 250 ml . slagroom
  • vanillestokje merg eruit geschraapt
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 el onbespoten citroenschil geraspt
  • 1 el onbespoten sinaasappelschil geraspt
  • 2 rijpe mango's in partjes van een halve cm
  • 3 sinaasappels in partjes, ontvliest
  • 2 mandarijnen in partjes
  • 1 pak Bastogne koeken in grove stukken

Bereidingswijze

  • Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
  • Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Vouw ca. 1 cm van het deeg naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik gaatjes met een vork in de bodem. Bak de bodem in het midden van de oven in 15 - 18 min. goudbruin. Laat na het bakken afkoelen op een rooster.
  • De slagroom met het vanillemerg en 2 el. kristalsuiker opkloppen en met de mascarpone vermengen. Spatel de poedersuiker, citroen- en sinaasappelrasp erdoor.
  • Bouw de taart op in laagjes van een derde deel van de crème, mango, een derde deel van de crème, de helft van de Bastogne en het laatste deel van de crème.
  • Decoreer de taart met fruit, rasp van de citroen en sinaasappel en de laatste helft van de Bastogne (brokjes vermalen tot kruim).

Tips / Opmerkingen

vervang de mango door seizoensfruit, zoals aardbeien, frambozen of kersen.