Plaki Salonika

      Reacties uitgeschakeld voor Plaki Salonika

 

Plaki Salonika

(Geroosterde zeebaars)
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 zeebaars ( van ongeveer 1250 gr panklaar)
  • 3 eetlepels grofgesnipperde peterselie
  • citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout (versgemalen zwarte peper)
  • 4 takjes dille
  • citroen
  • dilleveertjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de geschubde, uitgehaalde, schoongespoelde en drooggebette zeebaars in een liefst ovale, ondiepe schotel.
  • Vermeng de peterselie, het sap en de schil van de citroenen en de olijfolie met peper en zout naar smaak en giet het mengsel over de vis.
  • Zet de schaal afgedekt 4 uur in de koelkast.
  • Vul de uitgelekte vis voorzichtig met dille en bewaar de marinade.
  • Leg de baars in een met olie ingevet visrooster.
  • Plaats het rooster op de ingevette spijlen van een voorverwarmde barbecue en rooster de vis 10-15 minuten.
  • Keer de baars met rooster en al en kwast beide kanten in met marinade.
  • Rooster de baars nog 10 minuten en test met de punt van een mes bij de graat of de baars gaar is.
  • Haal de vis uit het rooster, dien hem gegarneerd met parten citroen en dilleveertjes op.