Platte-kaaspudding met frambozen

      Geen reacties op Platte-kaaspudding met frambozen

 

Platte-kaaspudding met frambozen

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram basterdsuiker
  • 500 gram volle kwark
  • 1 bakje frambozen ((125 gram))
  • 2 citroen ((geperst))

Hoe maak ik het klaar:

  • Gelatine 5 minuten in koud water weken. 
  • Vanillestokje opensnijden en met mes merg eruit schrapen. 
  • Merg mengen met slagroom. 
  • Slagroom met 50 g basterdsuiker bijna stijf kloppen. 
  • Slagroom en kwark mengen. 
  • In kom frambozen mengen met rest van suiker en leeggeschraapt vanillestokje erbij leggen, zodat dit extra smaak afgeeft. 
  • Gelatine uitknijpen. 
  • In pannetje citroensap verwarmen. 
  • Pan van vuur nemen en gelatine in citroensap oplossen. 
  • Citroensap voorzichtig door roomkwark mengen. 
  • Kwarkmengsel in ingevette vorm scheppen. 
  • Pudding met plasticfolie afdekken en in koelkast in 3 uur laten opstijven.
  • Pudding in bak met heet water dompelen. 
  • Rand van pudding voorzichtig lossnijden. 
  • Bord erop leggen, samen keren en pudding op schaal laten glijden. 
  • Vanillestokje uit frambozen verwijderen. 
  • Frambozen over en naast pudding scheppen.
  • Wijnadvies: Moselland Piesporter Michelsberg