Poempaaipap

      Reacties uitgeschakeld voor Poempaaipap
Print

Poempaaipap

Uit de keuken van de Abdij van Heeswijk
Categorie Nagerecht
Keuken Nederlandse keuken, Recepten uit Brabant
porties 4
Auteur Koos Manders

Wat gaat er in:

  • 1 liter melk
  • 300 g oud brood wit of bruin
  • 50 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 15 g suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg het brood in stukken in een kom. Voeg de gewassen rozijnen toe.
  • Klop de eieren met de melk en de suiker en overgiet hiermee het brood. 
  • Laat dit brood enkele uren weken.
  • Doe het mengsel over in een beboterde vuurvaste schotel en plaats deze midden in een matig warme oven (175 °C).
  • De baktijd is 20-30 minuten.
  • Serveer dit gerecht met een frissmakende jam, gelei of koude vruchtensaus