Poka

      Reacties uitgeschakeld voor Poka

Poka

(kaas in bladerdeeg)
Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Warme hapjes
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de vulling:

  • 180 gr Diverse kaassoorten ( of zachte witte kaas)
  • 1/8 theelepel zout
  • peper
  • 3 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 4 eetlepels melk

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng het ei, de boter, yoghurt en olijfolie door elkaar en klop met een klopper tot het een goed mengsel is.
  • Voeg de bloem, zout en bakpoeder toe en roer goed tot er een goed mengsel ontstaat.
  • Dek het af en zet het 15 minuten in de koelkast.
  • Meng in een andere kom de kaas, zout, bieslook en peterselie.
  • Neem een stukje deeg ter grootte van een walnoot, rol het tot een balletje, hol dat uit en vul het op met een theelepel van het kaasmengsel.
  • Maak het deeg om de vulling dicht en vorm er weer een bal van.
  • Beboter een koekblik, leg de balletjes erop en bestrijk ieder balletje met een beetje melk.
  • Bak de balletjes 20-25 minuten op 200°C.
  • Serveer ze warm.