Polvorones 2

      Reacties uitgeschakeld voor Polvorones 2
Polvorones 2

Polvorones 2

Spaanse amandelkoekjes
Recept printen Pin
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Spanje
Porties: 40 koekjes
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

  • 250 gram bloem
  • 250 gram poedersuiker (+ extra)
  • 250 gram roomboter ( op kamertemperatuur)
  • 125 gram amandelen
  • 3 theelepels gemalen anijszaad
  • 2 theelepels kaneel
  • citroen
  • snufje zout
  • koekvorm (van 6 cm doorsnee)

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de bloem in een droge koekenpan en rooster al omscheppend tot de bloem licht verkleurt en lekker begint te ruiken.
  • Haal dan de pan van het vuur en laat de bloem afkoelen.
  • Maal de amandelen heel fijn in een blender.
  • Rasp de citroen (oppassen dat je alleen de schil gebruikt).
  • Meng dan de bloem met de amandelen, anijs, kaneel, citroenrasp en zout goed door elkaar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Mix de zachte boter met de poedersuiker in ongeveer 5 minuten tot het romig wordt. Voeg daarna het bloemmengsel toe en kneed tot een samenhangende bal; het deeg blijft vrij kruimelig.
  • Druk de deegbal plat op een vel bakpapier, leg een 2e vel bakpapier op de bal en rol het uit tot een dikke lap van ongeveer 1,5 cm.
  • Steek met een bakvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Niet te dicht op elkaar leggen omdat de koekjes nog iets groter worden.
  • Bak de koekjes lichtbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Daarna laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.