Polvorones 2

      Reacties uitgeschakeld voor Polvorones 2

Polvorones 2

Spaanse amandelkoekjes

Recept categorie Koek
Keuken: Spaanse keuken
Porties 40 koekjes
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 250 gram bloem
  • 250 gram poedersuiker + extra
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram blanke amandelen
  • 3 theelepels gemalen anijszaad
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • koekvorm van 6 cm doorsnee

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de bloem in een droge koekenpan en rooster al omscheppend tot de bloem licht verkleurt en lekker begint te ruiken.
  2. Haal dan de pan van het vuur en laat de bloem afkoelen.
  3. Maal de amandelen heel fijn in een blender.
  4. Rasp de citroen (oppassen dat je alleen de schil gebruikt).
  5. Meng dan de bloem met de amandelen, anijs, kaneel, citroenrasp en zout goed door elkaar.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 140 graden.
  7. Leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat.
  8. Mix de zachte boter met de poedersuiker in ongeveer 5 minuten tot het romig wordt. Voeg daarna het bloemmengsel toe en kneed tot een samenhangende bal; het deeg blijft vrij kruimelig.
  9. Druk de deegbal plat op een vel bakpapier, leg een 2e vel bakpapier op de bal en rol het uit tot een dikke lap van ongeveer 1,5 cm.
  10. Steek met een bakvorm koekjes uit het deeg en leg ze voorzichtig op de met bakpapier beklede bakplaat.
  11. Niet te dicht op elkaar leggen omdat de koekjes nog iets groter worden.
  12. Bak de koekjes lichtbruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  13. Daarna laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.