Polvorones

      Reacties uitgeschakeld voor Polvorones
Polvorones

Polvorones

Spaanse amandelkoekjes
Recept printen Pin
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Spanje
Porties: 24 koekjes
Van wie is dit recept: mytaste.nl

Wat gaat er in:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelen
  • 140 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 150 gram suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • olijfolie
  • poedersuiker

Extra:

  • bakring (van max. 6 cm doorsnede)

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak de gepelde amandelen in een beetje olijfolie goudbruin. 
  • Maal ze daarna fijn. Meng dan met de bloem en kaneel.
  • Mix de suiker met de roomboter in een andere bak tot een crème en voeg daarna het bloemmengsel toe. 
  • Meng goed door elkaar en vorm een deegbal die bijna elkaar valt (dat hoort zo). 
  • Mocht het deeg te droog zijn, kun je een beetje water toevoegen. 
  • Verwarm de oven vast voor (140 graden/heteluchtoven op 120 graden).
  • Leg het deeg op het aanrecht en druk plat met je handen tot ongeveer een ½ tot 1 centimeter dikte, gebruik eventueel een deegroller. 
  • Steek er daarna rondjes uit (ring van max. 6 cm) en leg deze met een spatel voorzichtig op de met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Niet te dicht op elkaar leggen, omdat de koekjes tijden het bakken iets groter worden. 
  • Bak ze in een halfuurtje gaar: de koekjes blijven bleek en moeten absoluut niet bruin worden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen op de bakplaat. 
  • De koekjes worden pas stevig genoeg om op te pakken als ze afgekoeld zijn! 
  • Daarna de koekjes bestrooien met poedersuiker. 
  • Als je ze wilt bewaren, doe dit dan in een luchtdichte bak.