Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

      Reacties uitgeschakeld voor Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

 

Print

Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Keyword Herst
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de tomatenjus:

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout uit de molen

Voor de stamppot:

  • 750 gr zoete aardappelen
  • 750 gr pompoen
  • 500 gr gemengde bonen zoals sperziebonen, peultjes en snijbonen
  • 4 eieren
  • 1 pepertje
  • 250 gr cocktailgarnalen

Hoe maak ik het klaar:

  • Bak voor de jus de tomatenpuree in een pan met anti-aanbaklaag uit tot ze zoetig gaat ruiken.
  • Voeg de kerrie, de komijn en de knoflook uit de pers toe en blus af met zoveel water dat een mooie jus ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de aardappelen en de pompoen in grove stukken en kook ze samen ± 25 minuten in gezouten water.
  • Snijd de bonen grof.
  • Blancheer ze 2 minuten in ruim gezouten water en spoel ze koud af.
  • Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Snijd het pepertje fijn, verwijder de zaadjes.
  • Rijg de garnalen aan satéstokjes.
  • Giet het pompoen-aardappelmengsel af en laat, zonder deksel, op laag vuur alle vocht verdampen.
  • Stamp alles dan schel fijn.
  • Schep de bonen en de rode peper erdoor en roer een lepel jus door de stamppot.
  • Giet de rest van de jus in een kommetje.
  • Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten ± 2 minuten en serveer ze bij de stamppot.
  • Leg de eieren erbij en schep de jus erover.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Vervang de gemengde bonen door kousenband.
  • Gebruik geen zoete aardappelen, maar 375 gr gewone aardappelen en 375 gr
    knolselderij en stamp die met de pompoen fijn.
  • Roer er 1 theelepel kerriepoeder door.