Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

      Reacties uitgeschakeld voor Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

 

Pompoen-aardappelstamppot met garnalen en tomatenjus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Extra info Herst
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de tomatenjus:

  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout uit de molen

Voor de stamppot:

  • 750 gr zoete aardappelen
  • 750 gr pompoen
  • 500 gr gemengde bonen zoals sperziebonen, peultjes en snijbonen
  • 4 eieren
  • 1 pepertje
  • 250 gr cocktailgarnalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak voor de jus de tomatenpuree in een pan met anti-aanbaklaag uit tot ze zoetig gaat ruiken.

  2. Voeg de kerrie, de komijn en de knoflook uit de pers toe en blus af met zoveel water dat een mooie jus ontstaat.

  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de aardappelen en de pompoen in grove stukken en kook ze samen ± 25 minuten in gezouten water.


  5. Snijd de bonen grof.
  6. Blancheer ze 2 minuten in ruim gezouten water en spoel ze koud af.
  7. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  8. Snijd het pepertje fijn, verwijder de zaadjes.
  9. Rijg de garnalen aan satéstokjes.
  10. Giet het pompoen-aardappelmengsel af en laat, zonder deksel, op laag vuur alle vocht verdampen.

  11. Stamp alles dan schel fijn.
  12. Schep de bonen en de rode peper erdoor en roer een lepel jus door de stamppot.
  13. Giet de rest van de jus in een kommetje.
  14. Bak de garnalenspiesen in dezelfde pan in het restje van de jus aan beide kanten ± 2 minuten en serveer ze bij de stamppot.

  15. Leg de eieren erbij en schep de jus erover.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Vervang de gemengde bonen door kousenband.
  • Gebruik geen zoete aardappelen, maar 375 gr gewone aardappelen en 375 gr
    knolselderij en stamp die met de pompoen fijn.
  • Roer er 1 theelepel kerriepoeder door.