Pompoenstamppot met gember

      Reacties uitgeschakeld voor Pompoenstamppot met gember
Print

Pompoenstamppot met gember

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr oranje pompoen
  • 2 preien
  • 11/2 kg aardappelen
  • zout
  • 40 gr boter
  • 75 gr rozijnen
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 dl Griekse yoghurt op kamertemperatuur
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • peper
  • 3 takjes korianderblad
  • 4 hamburgers

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Fruit de knoflook met de pompoen en de rozijnen 5 minuten in de hete boter.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven, schenk de yoghurt erbij en breng aan de kook.
  • Kook de pompoen in ±15 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de pompoen en het stoofvocht, het gemberpoeder, de ketoembar en het kaneelpoeder door elkaar.
  • Schep de prei erdoor en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Garneer met wat korianderblad.
  • Serveer met de hamburgers.