Pompoentaart met ricotta en feta

      Geen reacties op Pompoentaart met ricotta en feta

 

Pompoentaart met ricotta en feta

Pompoentaart met ricotta en feta

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
  • 500 g pompoen (in blokjes gesneden)
  • Olijfolie
  • 2 tl tijm (blaadjes)
  • 1 rode ui (in halve ringen gesneden)
  • 125 g ricotta
  • 100 g yoghurt (Grieks of Bulgaars)
  • 3 ei
  • peper & zout (gemalen)
  • boter (om in te vetten)
  • 6 el feta (verkruimeld)
  • 2 el pompoenpitten (geroosterd)
  • 2 el pijnboompitten (geroosterd)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De blokjes pompoen in een bakblik besprenkelen met wat olijfolie en tijm en ca. 30 min. in de oven bakken.
  • De rode ui in olijfolie voor ca. 10 min. bakken tot deze zacht is.
  • De ricotta, yoghurt en eieren mengen en op smaak brengen met peper en zout.
  • Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  • De pompoenblokjes en rode ui hierover verdelen en het eimengsel eroverheen schenken.
  • De feta over de taart verdelen.
  • De taart onderin de oven in 30-40 min. goudbruin bakken.
  • De geroosterde pitten 15 min. voor einde van de baktijd toevoegen.