Pompoentaart met ricotta en feta

      Geen reacties op Pompoentaart met ricotta en feta

 

Pompoentaart met ricotta en feta

Recept categorie Taart
Porties 6
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
  • 500 g pompoen in blokjes gesneden
  • Olijfolie
  • 2 tl tijm blaadjes
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 125 g ricotta
  • 100 g yoghurt Grieks of Bulgaars
  • 3 eieren
  • Peper en zout gemalen
  • boter om in te vetten
  • 6 el feta verkruimeld
  • 2 el pompoenpitten geroosterd
  • 2 el pijnboompitten geroosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. De blokjes pompoen in een bakblik besprenkelen met wat olijfolie en tijm en ca. 30 min. in de oven bakken.
  3. De rode ui in olijfolie voor ca. 10 min. bakken tot deze zacht is.
  4. De ricotta, yoghurt en eieren mengen en op smaak brengen met peper en zout.
  5. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  6. De pompoenblokjes en rode ui hierover verdelen en het eimengsel eroverheen schenken.
  7. De feta over de taart verdelen.
  8. De taart onderin de oven in 30-40 min. goudbruin bakken.
  9. De geroosterde pitten 15 min. voor einde van de baktijd toevoegen.