Pompoentaart met ricotta

      Geen reacties op Pompoentaart met ricotta

 

Pompoentaart met ricotta

Pompoentaart met ricotta

Recept printen Pin
Recept categorie: Taart
Porties: 6 personen
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • De blokjes pompoen in een bakblik besprenkelen met wat olijfolie en tijm en ca. 30 min. in de oven bakken.
  • De rode ui in olijfolie voor ca. 10 min. bakken tot deze zacht is.
  • De ricotta, yoghurt en eieren mengen en op smaak brengen met peper en zout.
  • Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  • De pompoenblokjes en rode ui hierover verdelen en het eimengsel eroverheen schenken.
  • De feta over de taart verdelen.
  • De taart onderin de oven in 30-40 min. goudbruin bakken.
  • De geroosterde pitten 15 min. voor einde van de baktijd toevoegen.