Portugese custardpasteitjes

      Geen reacties op Portugese custardpasteitjes
Portugese custardpasteitjes
Print

Portugese custardpasteitjes

Categorie Hapjes
Keuken Portugese keuken
porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 3 eidooiers
  • 25 gram custard
  • 80 gram suiker
  • 1/3 vanillestokje
  • 2,5 dl volle melk
  • Rasp van een halve citroen
  • Kaneel
  • Poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Rol het bladerdeeg licht uit en bekleed hier een ingevette muffinvorm mee.
  • Snijd met een scherp mes strak af op de rand.
  • Plaats in de koelkast tot verder gebruik.
  • Zet de melk met de helft van de suiker en het gesplitste vanillestokje op laag vuur en laat trekken.
  • Meng de andere helft van de suiker met de custard en de eidooier tot het een romig geheel is.
  • Giet hier, tijdens het roeren, de hete melk bij en blijf goed roeren.
  • Doe dit terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Kook even zachtjes door tot de custard een mooie dikke ‘vla’ is geworden.
  • Rasp er de citroenschil door. Let op: niet het witte gedeelte, dit is bitter.
  • Vul het bladerdeeg in de muffinvorm met de custard.
  • 10. Verwarm de oven voor op Intensief bakken 180 °C voor extra onderwarmte.
  • 11. Schuif de vorm in de oven op niveau 1 en bak af in ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm.
  • 12. Laat 5 minuten rusten en bestrooi de muffins dan met kaneel en suiker.

Tips / Opmerkingen

Lekker om ze lauw te serveren!
Er kunnen iets gekleurde plekken op de custard komen, maar dit hoort bij de pasteitjes.