Potje van passievruchten met vanillesaus

      Geen reacties op Potje van passievruchten met vanillesaus

 

Potje van passievruchten met vanillesaus

Potje van passievruchten met vanillesaus

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 6 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 3 passievruchten
  • 1 afgestreken el custardpoeder
  • 2 ei
  • 2 ei
  • 45 g basterdsuiker
  • 1 el basterdsuiker
  • boter
  • 1 vanillestokje
  • 1 takje aalbessen
  • 3 dl melk
  • blaadje munt

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de passievruchten doormidden en haal de zaadjes en vruchtvlees eruit. Klop de eiwitten stijf en mix er in drie gedeelten de basterdsuiker door. Roer het passievruchtvlees er doorheen.
  • Bestrijk zes soufflépotjes met boter en vul deze met het mengsel. Losjes afdekken met stevig plastic folie.
  • Kookstand: 90 °C
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Voor de vanillesaus:
  • Verwijder het merg uit een vanillestokje. Leg het stokje met merg in een stoomovenpan zonder gaatjes. Voeg hier de melk aan toe en schuif de pan in de stoomoven.
  • Kookstand: 95 °C
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Meng ondertussen de custardpoeder, eidooiers en basterdsuiker door elkaar. Voeg hier de hete melk aan toe. Overdoen in een pannetje en op de kookplaat al roerend laten binden en af laten koelen.

Tips / Opmerking

Presentatie: stort de potjes op een bord. Schenk de saus eromheen en garneer tot slot met een takje aalbessen en het blaadje citroenmelisse.