Prei-gehakt-camembertschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Prei-gehakt-camembertschotel

Prei-gehakt-camembertschotel

Recept categorie Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de aardappelpuree:

  • 1 kg aardappelen
  • zout peper
  • 25 gr boter
  • 5-6 eetlepels crème fraîche

Voor de preischotel:

  • 75 gr boter
  • 4 grote preien
  • 500 gr rundergehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr boerencamembert in plakken
  • 1 1/2 dl crème fraîche
  • 1 mespunt tijm
  • 1 mespunt rozemarijn
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1-2 eetlepels boter

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar en pureer ze.
  2. Roer 25 gr boter en de crème fraîche door de puree.
  3. Smelt 75 gr boter, schep de prei erdoor en smoor de prei onder voortdurend omscheppen in 10-15 minuten zachtjes gaar.

  4. Kruid het gehakt met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Verhit de olie en bak het gehakt hierin in 5 minuten rul.
  6. Schep het gehakt in een ingevette ovenschaal en verdeel er de prei over.
  7. Leg de camembert op de prei en verdeel de crème fraîche over de camembert.
  8. Strooi naar smaak tijm, rozemarijn, zout en peper over gerecht.
  9. Verdeel de aardappelpuree over het gerecht en bewaar het afgedekt op een koele plaats.

  10. Verwarm de oven voor op 175°C.
  11. Strooi het paneermeel over de aardappelpuree en leg er klontjes boter op.
  12. Laat het gerecht in het midden van de oven in 25-30 minuten lichtbruin worden.
  13. Dek het gerecht, als de bovenkant te bruin wordt, halverwege met aluminiumfolie af.