Prei-gehakt-camembertschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Prei-gehakt-camembertschotel

Prei-gehakt-camembertschotel

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Voor de aardappelpuree:

  • 1 kg aardappelen
  • zout peper
  • 25 gr boter
  • 5-6 eetlepels crème fraîche

Voor de preischotel:

  • 75 gr boter
  • 4 grote preien
  • 500 gr rundergehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr boerencamembert in plakken
  • 1 1/2 dl crème fraîche
  • 1 mespunt tijm
  • 1 mespunt rozemarijn
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1-2 eetlepels boter

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar en pureer ze.
  • Roer 25 gr boter en de crème fraîche door de puree.
  • Smelt 75 gr boter, schep de prei erdoor en smoor de prei onder voortdurend omscheppen in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  • Kruid het gehakt met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verhit de olie en bak het gehakt hierin in 5 minuten rul.
  • Schep het gehakt in een ingevette ovenschaal en verdeel er de prei over.
  • Leg de camembert op de prei en verdeel de crème fraîche over de camembert.
  • Strooi naar smaak tijm, rozemarijn, zout en peper over gerecht.
  • Verdeel de aardappelpuree over het gerecht en bewaar het afgedekt op een koele plaats.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Strooi het paneermeel over de aardappelpuree en leg er klontjes boter op.
  • Laat het gerecht in het midden van de oven in 25-30 minuten lichtbruin worden.
  • Dek het gerecht, als de bovenkant te bruin wordt, halverwege met aluminiumfolie af.