Preistamppot met rookworst

      Reacties uitgeschakeld voor Preistamppot met rookworst
Print

Preistamppot met rookworst

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 verse rookworsten (a 500 gr)
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 4 eetlepels boter
  • 100 gr bacon
  • 300 gr panklare prei
  • 8 zongedroogde tomaten op olie
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Wel de worsten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Schil de aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de bacon knapperig.
  • Haal de bacon uit de pan en snijd hem in reepjes.
  • Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en roerbak de prei ± 3 minuten.
  • Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
  • Giet de aardappelen afgieten en vang het kookvocht op.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg zoveel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Vermeng de puree met de prei, de bacon en de tomaat en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de worst erbij

Tips / Opmerkingen

Lekker met mosterd.