Pruimen galette

      Geen reacties op Pruimen galette

 

Pruimen galette

Recept categorie Gerecht met fruit, Taart
Porties 6
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
  • 60 g amandelmeel
  • 500 g pruimen in kwarten gesneden
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 ei om te bestrijken
  • 1 el rietsuiker om te bestrooien
  • eventueel vanille roomijs om mee te serveren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  2. Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
  3. Verdeel het amandelmeel over het deeg maar laat een rand van 3-4 cm over.
  4. Meng de pruimen met de basterdsuiker in een kom en schep deze op het deeg.
  5. Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk dit met ei en strooi hier de rietsuiker overheen.
  6. Bak gedurende 35-40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een bolletje vanille roomijs.