Pruimen galette

      Geen reacties op Pruimen galette

 

Pruimen galette

Print
Categorie: Gerecht met fruit, Taart
porties: 6
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg
  • 60 g amandelmeel
  • 500 g pruimen in kwarten gesneden
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 ei om te bestrijken
  • 1 el rietsuiker om te bestrooien
  • eventueel vanille roomijs om mee te serveren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
  • Verdeel het amandelmeel over het deeg maar laat een rand van 3-4 cm over.
  • Meng de pruimen met de basterdsuiker in een kom en schep deze op het deeg.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk dit met ei en strooi hier de rietsuiker overheen.
  • Bak gedurende 35-40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een bolletje vanille roomijs.