Pruimencakeje

      Geen reacties op Pruimencakeje

 

Pruimencakeje

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 6 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 100 ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 40 gram maïzena
  • Mespunt geraspte gemberwortel
  • 65 gram bloem
  • ahornsiroop
  • Kwetsen of blauwe pruimen
  • Boter om in te vetten
  • Eventueel crème fraîche

Extra nodig:

  • 6 timbaaltjes
  • Huishoudfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bestrijk de timbaaltjes met boter.
  2. Meng de yoghurt met eieren, suiker en vanillesuiker. Voeg bakpoeder, maïzena, gember en bloem toe en spatel het erdoor.
  3. Schenk een klein bodempje van de ahornsiroop in de timbaaltjes en leg daarop een laagje in stukjes gesneden pruimen of kwetsen. Schenk het beslag over de pruimen en dek de timbaaltjes af met folie.
  4. Zet de timbaaltjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  5. Functie: Stomen
  6. 100 °C, gedurende 35 minuten
  7. Laat de cakejes afkoelen tot ze lauw zijn.
  8. Stort ze op een dessertbordje en geef er 1 eetlepel crème fraîche bij en een wat compote van blauwe pruimen.