Pruimensoep met petite omelette

      Geen reacties op Pruimensoep met petite omelette

 

Pruimensoep met petite omelette

Pruimensoep met petite omelette

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 4
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de pruimensoep:

  • 250 gram pruimen (gewassen, zonder pit en fijngesneden)
  • 100 ml jus d'orange
  • 200 ml port (10 jaar oud)
  • 1 kruidnagel
  • 1 pimentbes
  • ½ vanillestokje
  • ½ kaneel
  • 25 gram suiker

Voor de petite omelette:

  • 4 plakjes cake
  • 4 bolletjes ijs
  • 2 eetlepels likeur naar smaak (bijv. Amaretto)
  • 75 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 40 gram suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de pruimen in de jus d'orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen. Pureer het geheel in de blender.
  • Doe de pruimensoep in een dichte stoomovenpan, voeg de specerijen toe en schuif in de stoomoven.
  • Functie: Stomen
  • 75 ºC, gedurende 30 minuten
  • Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast.
  • Steek, voor de petite omelette, de cake met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) uit.
  • Besprenkel de cakerondjes met de likeur en leg op elk rondje een ijsbol. Leg meteen in de vriezer.
  • Sla ondertussen het eiwit met de suiker stijf. Verdeel het eiwit om het ijs zodat het ijs en de cake verborgen zijn. Plaats tot gebruik terug in de vriezer.

Serveren:

  • Neem 4 grote diepe borden en schenk hier wat pruimensoep in. Brand het eiwit van de omelette mooi goudbruin en zet deze in de soep.