Pruimensoep met petite omelette

      Geen reacties op Pruimensoep met petite omelette

 

Pruimensoep met petite omelette

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de pruimensoep:

  • 250 gram pruimen gewassen, zonder pit en fijngesneden
  • 100 ml jus d'orange
  • 200 ml port 10 jaar oud
  • 1 kruidnagel
  • 1 pimentbes
  • ½ vanillestokje
  • ½ kaneelstokje
  • 25 gram suiker

Voor de petite omelette:

  • 4 plakjes cake
  • 4 bolletjes kaneelijs
  • 2 eetlepels likeur naar smaak bijv. Amaretto
  • 75 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 40 gram suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de pruimen in de jus d'orange met suiker en de port gaar en laat afkoelen. Pureer het geheel in de blender.
  2. Doe de pruimensoep in een dichte stoomovenpan, voeg de specerijen toe en schuif in de stoomoven.
  3. Functie: Stomen
  4. 75 ºC, gedurende 30 minuten
  5. Laat de soep afkoelen en verwijder de specerijen. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast.
  6. Steek, voor de petite omelette, de cake met een ring (doorsnede 5 à 6 cm) uit.
  7. Besprenkel de cakerondjes met de likeur en leg op elk rondje een ijsbol. Leg meteen in de vriezer.
  8. Sla ondertussen het eiwit met de suiker stijf. Verdeel het eiwit om het ijs zodat het ijs en de cake verborgen zijn. Plaats tot gebruik terug in de vriezer.

Serveren:

  1. Neem 4 grote diepe borden en schenk hier wat pruimensoep in. Brand het eiwit van de omelette mooi goudbruin en zet deze in de soep.