Psari fournou me krasi

      Reacties uitgeschakeld voor Psari fournou me krasi

Psari fournou me krasi

(gebakken vis in wijnsaus)
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg Middellandse Zee vis (of roodbaars, onderivis, horsmakreel of)
  • harder
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1 1/2 kop droge witte wijn
  • 1 kop water
  • 3 theelepels mosterd
  • 1 1/2 eetlepel boter

Hoe maak ik het klaar:

  • Bestrooi de vis van binnen en van buiten met zout en peper en leg ze in
  • een ingevette ovenschaal.
  • Meng de wijn, het water en de mosterd door elkaar en giet dit over de vis.
  • Bak het gerecht 40 minuten in een voorverwarmde over van 140°C.
  • Bedruip af en toe met het kookvocht.
  • Giet dan de gesmolten boter over de vis en dien het gerecht warm op.