Psari me rigani

      Reacties uitgeschakeld voor Psari me rigani

Psari me rigani

(vis met oregano)
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 zeebaars (van ongeveer 1 kilo of andere vis)
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 4 theelepels citroensap
  • 3/4 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 theelepels peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de vis, droog hem af en wrijf hem in met peper zout en oregano.
  • Vermeng 2 theelepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie en smeer de vis hiermee in.
  • Leg de vis op een ingevet rooster en rooster hem 15 minuten; keer de vis halverwege om.
  • Bedruip af en toe met het citroen/oliemengsel.
  • Besprenkel de uiringen met de rest van het citroensap en 1/2 eetlepel olie.
  • Neem de vis van het rooster en leg hem op een verwarmde schaal.
  • Garneer met de gemarineerde uiringen en peterselie en dien de vis warm op.