Psari plaki

      Reacties uitgeschakeld voor Psari plaki

Psari plaki

(gebakken vis met tomaten)
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 zeebaars (van 1 1/2 kg of andere vis in z'n geheel)
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 ui
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 geschilde en in stukken gesneden rijpe tomaten
  • 2 eetlepels peterselie
  • schijfjes citroen

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de vis schoon en maak een paar inkepingen in de zijkanten.
  • Vermeng zout, peper, oregano en citroensap en wrijf de vis hiermee goed in.
  • Bak de uien in de helft van de olijfolie goudbruin.
  • Leg de helft van de uien in een beboterde casserole, leg de helft van de
  • tomaten en de peterselie erbij en leg de vis er bovenop.
  • Doe dan de rest van de uien, de tomaten en de peterselie erop en giet de olie erover.
  • Bak 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de vis gaar is.
  • Garneer met citroenschijfjes en dien de vis heet op.