Psari plaki

      Reacties uitgeschakeld voor Psari plaki

Psari plaki

(gebakken vis met tomaten)

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 zeebaars van 1 1/2 kg of andere vis in z'n geheel
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 uien in plakken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 geschilde en in stukken gesneden rijpe tomaten
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • schijfjes citroen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de vis schoon en maak een paar inkepingen in de zijkanten.
  2. Vermeng zout, peper, oregano en citroensap en wrijf de vis hiermee goed in.
  3. Bak de uien in de helft van de olijfolie goudbruin.
  4. Leg de helft van de uien in een beboterde casserole, leg de helft van de
  5. tomaten en de peterselie erbij en leg de vis er bovenop.
  6. Doe dan de rest van de uien, de tomaten en de peterselie erop en giet de olie erover.

  7. Bak 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de vis gaar is.
  8. Garneer met citroenschijfjes en dien de vis heet op.