Psari sto fournou spetsiok

      Reacties uitgeschakeld voor Psari sto fournou spetsiok

Psari sto fournou spetsioko

(gebakken vis van spetsos)

Recept categorie Gerecht met vis
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg schelvis zeebaars of andere stevige witte vis
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 rijpe geschilde en ontpitte tomaten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 4 eetlepels droog broodkruim

Hoe maak ik het klaar?

  1. maak de vis schoon en wrijf hem in met zout en citroensap.
  2. Vet een ovenschotel in met 1 eetlepel olijfolie en leg de vis erin.
  3. Meng de rest van de olie goed met de tomaten, tomatenpuree, peterselie, knoflook en peper.

  4. Bedek de vis met 3/4 van deze saus.
  5. Meng de rest van de saus met het broodkruim en giet dat erbovenop.
  6. Bak dit ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op stand 4, tot de vis gaar is.

  7. Besprenkel het gerecht met citroensap en dien het heet op.