Psari sto fournou spetsioko

      Reacties uitgeschakeld voor Psari sto fournou spetsioko

Psari sto fournou spetsioko

(gebakken vis van spetsos)
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg schelvis (zeebaars of andere stevige witte vis)
  • 1/2 theelepel zout (peper)
  • citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels droog broodkruim

Hoe maak ik het klaar:

  • maak de vis schoon en wrijf hem in met zout en citroensap.
  • Vet een ovenschotel in met 1 eetlepel olijfolie en leg de vis erin.
  • Meng de rest van de olie goed met de tomaten, tomatenpuree, peterselie, knoflook en peper.
  • Bedek de vis met 3/4 van deze saus.
  • Meng de rest van de saus met het broodkruim en giet dat erbovenop.
  • Bak dit ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op stand 4, tot de vis gaar is.
  • Besprenkel het gerecht met citroensap en dien het heet op.