Pudin di salmou

      Reacties uitgeschakeld voor Pudin di salmou

 

Pudin di salmou

Antilliaanse zalmpudding
Recept printen
Recept categorie: met vis
Land van herkomst: Antillen
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 olijven
  • 2 eetlepels boter
  • 1 groot zalm ((± 420 gr))
  • 2 sneetjes witbrood
  • 1 ei
  • 50 gr rozijnen
  • 10 kappertjes
  • 1 eetlepel piccalilly (potje)
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0.5 eetlepel boter ( om in te vetten)

Ook nodig:

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Pel de knoflook.
  • Hak de olijven fijn.
  • Verhit de boter in een steelpan en fruit de ui ± 2 minuten.
  • Giet de zalm in een zeef af en vang het vocht op.
  • Verwijder het vel en de graten en prak de zalm fijn.
  • Snijd de korstjes van het brood.
  • Leg het brood in het opgevangen visvocht, knijp het uit en bewaar het vocht.
  • Klop het ei in een kom los.
  • Meng de zalm, de ui, de rozijnen, de kappertjes, de olijven, de piccalilly, de nootmuskaat en het brood door elkaar.
  • Vet de schaal in met boter.
  • Schep het vismengsel erin, strijk de bovenkant glad en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Breng in een waterkoker of fluitketel ruim water aan de kook.
  • Zet de schaal in de braadslede en vul de braadslede met kokend water, zodat de schaal net niet onder staat.
  • Bak de pudding in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • Controleer of de zalmpudding gaar is, door met een vork in de pudding te prikken.
  • Als deze er droog uitkomt, is de pudding klaar.
  • Pers de knoflook boven de kom met het zalmvocht uit, roer het met de tomatenketchup, de Worcestershiresaus, het citroensap en 2 eetlepels water tot een sausje en serveer dit bij de pudding.

Tips / Opmerking

Geef er brood en een frisse salade bij.