Pulled Pork

      Reacties uitgeschakeld voor Pulled Pork

 

Pulled Pork

Recept categorie Gerecht met vlees, Slowcooker
Porties 4
Auteur Mimskeuken.nl

Wat gaat er in?

  • 1 kg varkensfricandeau in 3 stukken gesneden
  • 1 kleine ui gesneden
  • 200 ml ketchup
  • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 theelepel Thai sweet chili saus
  • zout en peper

**

  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels maizena

ook nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vet de slowcooker licht in.
  2. Leg het vlees onderin de cooker en bestrooi met zout en peper.
  3. Leg hier de uien bovenop.
  4. Meng alle andere ingrediënten tot aan ** en roer tot een gladde saus.
  5. Giet dit over het vlees.
  6. 7-8 uur op laag.
  7. Haal aan het eind van de gaartijd het vlees uit de cooker en trek het vlees uit elkaar.
  8. Giet alle saus in een pan en breng aan de kook op het fornuis.
  9. Maak de maizena aan met het water en voeg dit toe aan de saus.
  10. Laat enkele minuten doorkoken tot de saus goed is ingedikt.
  11. Doe het vlees terug in de slowcooker en giet de saus er over heen.
  12. Goed doorroeren zodat het vlees goed gemengd is met de saus.
  13. Laat nog heel even doorgaren.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk op een broodje of op een wrap.