
Pulled Pork
Porties 4
Wat gaat er in?
- 1 kg varkensfricandeau in 3 stukken gesneden
- 1 kleine ui gesneden
- 200 ml ketchup
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 3 eetlepels appelciderazijn
- 2 eetlepels stroop
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 theelepel Thai sweet chili saus
- zout en peper
**
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels maizena
ook nodig:
Hoe maak ik het klaar?
-
Vet de slowcooker licht in.
-
Leg het vlees onderin de cooker en bestrooi met zout en peper.
-
Leg hier de uien bovenop.
-
Meng alle andere ingrediënten tot aan ** en roer tot een gladde saus.
-
Giet dit over het vlees.
-
7-8 uur op laag.
-
Haal aan het eind van de gaartijd het vlees uit de cooker en trek het vlees uit elkaar.
-
Giet alle saus in een pan en breng aan de kook op het fornuis.
-
Maak de maizena aan met het water en voeg dit toe aan de saus.
-
Laat enkele minuten doorkoken tot de saus goed is ingedikt.
-
Doe het vlees terug in de slowcooker en giet de saus er over heen.
-
Goed doorroeren zodat het vlees goed gemengd is met de saus.
-
Laat nog heel even doorgaren.
Tips / Opmerkingen
Heerlijk op een broodje of op een wrap.