Pulled Pork

      Reacties uitgeschakeld voor Pulled Pork

 

Pulled Pork

Daar is hij dan: de ultieme hipstermaaltijd. Pulled Pork beleeft wereldwijd een momentje op de meest trendy locaties – en met een hele goede reden. Het water loopt iedereen bij dit prachtige recept in de mond. Of daar nou een modieuze baard omheen zit of niet.

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Porties 1
Auteur hellmanns.nl

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng het zout en suiker door het water tot het goed is opgelost.
  2. Leg het vlees erin en laat het een nacht rusten.
  3. Haal het vlees eruit, dep het droog met een theedoek en doe het in een ovenschaal met 3 kopjes witte wijn en 3 kopjes water.
  4. Bedek de schaal met zilverfolie en doe het geheel op 160 graden in de oven totdat het vlees lekker zacht geworden is.
  5. Haal de schaal uit de oven en plaats er zolang de Pulled Pork nog warm is een plat gewicht op. Zet de schaal wanneer deze afgekoeld is voor nog eens 12 uur in de koelkast.
  6. Haal de Pulled Pork uit de koelkast en snijd er repen van (ongeveer 5 x 5 x 20 cm).
  7. Verhit de Pulled Pork repen in een hete oven zodat alle kanten goudbruin kleuren.
  8. Dien op met een portie groenten en Hellmann’s Real mayonaise.