Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

      Reacties uitgeschakeld voor Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

 

Pump­kin spi­ce ni­ce­cream

Recept categorie Nagerecht
Extra info Halloween, Herst
Porties 6
Calorieën 240 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 bananen
  • 300 ml Bon Coco kokosmelk light in blik
  • 450 g diepvries pompoenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 g Lotus speculoospasta crunchy
  • 50 g ongebrande ongezouten notenmix naturel

Keukenspullen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de rijpe banaan in plakjes. 
  2. Doe in een (diepvries)zakje en leg minimaal 4 uur in de vriezer.

  3. Schud de kokosmelk. 

  4. Doe de bevroren pompoenblokjes, banaan, specerijen, ⅔ van de kokosmelk en eventueel zout in de keukenmachine en mix in ca. 8 min. tot glad ijs. 

  5. Schep af en toe om met een spatel. 

  6. Zorg ervoor dat alles helemaal is fijngemalen. 

  7. Schep er bollen van. Doe ondertussen de speculoospasta en de rest van de kokosmelk in een steelpannetje en verwarm ca. 1 min. op laag vuur tot er een saus ontstaat. 

  8. Verdeel de ijsbolletjes over de glazen.

  9.  Besprenkel met de saus en bestrooi met de noten.

Voedingsfeiten
Pump­kin spi­ce ni­ce­cream
Hoeveelheid per portie
Calorieën 240 Calorieën van vet 126
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 14g 22%
Verzadigd vet 5g 25%
Zout 40mg 2%
Totaal koolhydraten 24g 8%
Voedingsvezels 2g 8%
Eiwit 3g 6%
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.