Queso fresco con dulce de membrillo

      Reacties uitgeschakeld voor Queso fresco con dulce de membrillo

Queso fresco con dulce de membrillo

Kweepeer met kaas

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Spaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg kweeperen
  • suiker
  • verse of oude Spaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. De kweeperen wassen, in hun geheel koken in water tot de pel openbarst.
  2. In de vruchten prikken om te zien of ze gaar zijn.
  3. De kweeperen uit het kookvocht halen, de schil en de pitten verwijderen: het vruchtvlees in grote stukken snijden en deze raspen tot pulp.
  4. De pulp wegen en in een pan aan de kook brengen met hetzelfde gewicht aan suiker.
  5. De 'dulce de membrillo' is klaar wanneer je een lepel kokende siroop op een koud bord giet en de vloeistof opstijft.
  6. De kokende siroop in een vorm gieten, laten afkoelen en in plakken snijden.
  7. De kweeperengelei in schijven snijden en opdienen met kaas.

Tips / Opmerkingen

de combinatie kaas en kweeperengelei kan opgediend worden met gekonfijt fruit en noten.