Raapstelenpotje

      Reacties uitgeschakeld voor Raapstelenpotje
Print

Raapstelenpotje

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • 750 gr zoete aardappelen
  • boter
  • melk
  • versgemalen zout en peper
  • 100 gr hazelnoten
  • 2 bosjes raapstelen
  • 4 eetlepels geraspte oude kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
  • Stamp de aardappelen fijn en klop er met boter en melk een gladde, maar stevige puree van.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
  • Snijd de worteltjes van de raapstelen en snijd ze grof.
  • Roer de raapstelen en 3/4 van de noten door de puree, schep deze in grote kommen en strijk de bovenkant glad.
  • Vermeng de rest van de noten met de kaas, verdeel dit mengsel over de kommen en laat het gerecht onder de grill een lichtbruin, knapperig korstje krijgen.