Raapstelenstampot met gebakken appel

      Reacties uitgeschakeld voor Raapstelenstampot met gebakken appel

Raapstelenstampot met gebakken appel

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met groenten/ Stamppot
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr raapstelen
  • 1 1/2 kg aardappel
  • 200 gr magere spekblokjes
  • 2 stevige appels
  • 1 1/2 dl melk
  • citroensap
  • peper & zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met een beetje zout gaar.
  • Was de raapstelen en laat ze uitlekken.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan lichtbruin en knapperig.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis met de appelboor, snijd iedere appel in 4
  • plakken en besprenkel die met citroensap.
  • Giet de aardappelen af en maak er met de melk, zout en peper een luchtige puree van.
  • Voeg de spekblokjes, het spekvet en de raapstelen aan de puree toe, schep alles door
  • elkaar en houd het warm.
  • Verwarm dan de boter in de koekenpan en bak de appelschijven aan beide kanten
  • bruin.
  • Doe de stamppot in een schaal en dek deze af met de gebakken appelschijven.