Rabarber met vanille

      Geen reacties op Rabarber met vanille

 

Rabarber met vanille

Rabarber met vanille

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Porties: 2 porties
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 250 g verse rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 70 g agavediksap
  • 1 sinaasappel

Hoe maak ik het klaar:

Sous-vide koken

  • Schil de rabarber. Verwijder de houterige draden. Snijd de rabarber in hapklare stukken. Snijd het vanillestokje in lengterichting open. Schraap het merg eruit en meng het met het agavediksap. Schil de sinaasappel met een dunschiller en houd de stukjes schil apart.
  • Leg de rabarberstukken naast elkaar in de vacuümzak. Voeg het agavediksap en de sinaasappelschillen toe en vacumeer het geheel. Instellingen vacumeerlade:

Zak vacumeren

  • Vacumeerstand 3
  • Bereid de rabarber. Instellingen stoomoven:
  • Temperatuur: 75 °C
  • Duur: 13 minuten
  • Niveau rooster: 2e van onderen
  • Giet eerst alleen het vocht uit de vacuümzak in een pannetje. Dik het vocht op de kookplaat in. Dien de rabarber hiermee op.

Tips / Opmerking

Heerlijk met vanille-ijs of wafels.