Rabarber plaattaart met frangipane

      Geen reacties op Rabarber plaattaart met frangipane

 

Rabarber plaattaart met frangipane

Rabarber plaattaart met frangipane

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 6
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 3-4 rabarberstengels
  • 120 g boter
  • 120 g suiker
  • 120 g amandelmeel
  • 0.5 vanillestok (merg er van)
  • 2 ei
  • 1 ei (om te bestrijken)
  • een beetje suiker ( om te bestrooien)
  • honing (om achteraf te besprenkelen)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 220⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier.
  • Klop de zachte boter op hoge stand los met een handmixer.
  • De eieren en een deel van de suiker toevoegen en ondertussen flink doorkloppen.
  • De rest van de suiker, het vanille merg en amandelmeel toevoegen en dit op een lage stand erdoor kloppen.
  • Smeer de frangipane uit over de bodem en laat de randen een beetje vrij.
  • Snijd de rabarber stengels in de lengte doormidden. Snijd de stengels daarna op lengte zodat ze precies op het deeg passen. Leg de rabarber op de frangipane.
  • Smeer de randen van het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi het geheel met wat suiker.
  • Bak de taart gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en besprenkel met honing naar smaak.