Rabarbercrumble met aardbeiensalade

      Reacties uitgeschakeld voor Rabarbercrumble met aardbeiensalade

 

Rabarbercrumble met aardbeiensalade

Rabarbercrumble met aardbeiensalade

Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht/ Salades
Land van herkomst: Australië
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Calorieën: 495kcal
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 500 g rabarber (in stukjes)
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 sinaasappel (geraspt en geperst)
  • 75 g basterdsuiker
  • 75 g havermout
  • 125 g bloem
  • mespunt gemalen kardemomvruchten
  • 100 g boter (in blokjes)
  • 250 g Aardbeien (in plakjes)
  • 3 takjes munt (fijngesneden)

Ook nodig;

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Rabarber in ovenschaal leggen en 2 el suiker en helft van sinaasappelrasp erdoor mengen.
  • In kom basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door blokjes boter wrijven tot kruimelig deeg ontstaat.
  • Kruimeldeeg over rabarber verdelen, voorzichtig aandrukken en tenslotte met vork oppervlak van crumble rul maken.
  • Crumble in ca. 50 min. in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen in kom rest van suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot dressing roeren. Aardbeien en munt door dressing scheppen.
  • Aardbeiensalade bij rabarbercrumble serveren.

Voedingswaarden

Voedingsfeiten
Rabarbercrumble met aardbeiensalade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 495 Calorieën van vet 198
% Dagelijkse waarde*
Vet 22g34%
koolhydraten 66g22%
Eiwit 8g16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.