Rabarbercrumble met aardbeiensalade

      Reacties uitgeschakeld voor Rabarbercrumble met aardbeiensalade

 

Rabarbercrumble met aardbeiensalade

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht, Salades
Keuken: Australische keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Calorieën 495 kcal
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 500 g rabarber in stukjes
  • 3 eetlepels suiker
  • 1/2 sinaasappel geraspt en geperst
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker
  • 75 g havermout
  • 125 g bloem
  • mespunt gemalen kardemomvruchten
  • 100 g koude boter in blokjes
  • 250 g aardbeien in plakjes
  • 3 takjes verse munt fijngesneden

Ook nodig;

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Rabarber in ovenschaal leggen en 2 el suiker en helft van sinaasappelrasp erdoor mengen.
  3. In kom basterdsuiker, havermout, bloem en kardemom met vingertoppen zo snel mogelijk door blokjes boter wrijven tot kruimelig deeg ontstaat.
  4. Kruimeldeeg over rabarber verdelen, voorzichtig aandrukken en tenslotte met vork oppervlak van crumble rul maken.
  5. Crumble in ca. 50 min. in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
  6. Intussen in kom rest van suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot dressing roeren. Aardbeien en munt door dressing scheppen.
  7. Aardbeiensalade bij rabarbercrumble serveren.
Voedingsfeiten
Rabarbercrumble met aardbeiensalade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 495 Calorieën van vet 198
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 22g 34%
Totaal koolhydraten 66g 22%
Eiwit 8g 16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.