Rabarberstrudel

      Geen reacties op Rabarberstrudel

 

Rabarberstrudel

Recept categorie Gerecht met groenten, Taart
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 200 g rabarber in brunoise gesneden
  • 1 sinaasappel de rasp
  • 4 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el custardpoeder
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 ei geklutst

Hoe maak ik het klaar?


  1. Oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.

  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd 3 keer 0.5 cm over de lengte van het deeg af. Houd deze linten apart voor de decoratie.
  3. Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
  4. Leg vervolgens het rabarbermengsel in een strook in het midden in de lengte op het bladerdeeg.
  5. Rol het deeg op tot een stevige strudel. Vouw de uiteindes van de rol eronder. Gebruik de drie linten om een vlecht van te maken.
  6. Besmeer de strudel met ei. Plak dan de vlecht erop en besmeer die ook met ei.
  7. Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel. Bestrooi met kristalsuiker en bak af in 20 min. tot een goudbruin resultaat.