Rabarberstrudel

      Geen reacties op Rabarberstrudel

 

Rabarberstrudel

Rabarberstrudel

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ Taart
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g rabarber (in brunoise gesneden)
  • 1 sinaasappel (de rasp)
  • 4 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 el custardpoeder
  • poedersuiker
  • 1 el suiker
  • 1 ei (geklutst)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Snijd 3 keer 0.5 cm over de lengte van het deeg af. Houd deze linten apart voor de decoratie.
  • Meng de rabarber met de sinaasappelrasp, rietsuiker, custardpoeder en kaneel.
  • Leg vervolgens het rabarbermengsel in een strook in het midden in de lengte op het bladerdeeg.
  • Rol het deeg op tot een stevige strudel. Vouw de uiteindes van de rol eronder. Gebruik de drie linten om een vlecht van te maken.
  • Besmeer de strudel met ei. Plak dan de vlecht erop en besmeer die ook met ei.
  • Snijd 6 kleine inkepingen in de bovenkant van de strudel. Bestrooi met kristalsuiker en bak af in 20 min. tot een goudbruin resultaat.