Rabarbertaart met havermout kruimels

      Geen reacties op Rabarbertaart met havermout kruimels

 

Rabarbertaart met havermout kruimels

Recept categorie Gerecht met groenten, Taart
Extra info Vegetarisch
Porties 6
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Voor 1 taart van Ø28 cm

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 60 g bloem
  • 60 g grove havermoutvlokken
  • 150 g kristalsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl sinaasappelschil geraspt
  • 75 g boter zacht
  • 500 g rabarber geschilt, in 1 cm brede stukjes gesneden
  • 4 lange vingers of biscuit fijn gemalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200⁰ C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Voor de kruimels de bloem, havermoutvlokken, kristalsuiker, kaneel en de rasp van de sinaasappelschil goed vermengen. Boter erbij doen en dan met handen door elkaar kneden en in de koelkast plaatsen.
  3. Vermeng de rabarber met de rest van de suiker, laat dit 30 min. rusten en giet daarna het overtollige water af.
  4. Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen, in de taartvorm leggen en met het uitstekende deeg de randen versterken door ze aan te drukken.
  5. Verdeel de gemalen lange vingers over de bodem en leg de rabarber hier bovenop. Verdeel daarover de deegkruimels.
  6. De taart onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.
  7. Daarna de taart met poedersuiker bestuiven.