Rabarbertaart

      Geen reacties op Rabarbertaart

 

Rabarbertaart

Recept categorie Gerecht met groenten, Taart
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 6

Wat gaat er in?

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 650 g rabarber op duimlengte gesneden
  • 2 Granny Sith appels ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
  • 1,5 cm verse gember geschild en fijngehakt
  • 100 g basterdsuiker licht bruine
  • 1/2 el roomboter
  • 1 vanillestokje het merg eruit geschraapt
  • rietsuiker om te bestrooien
  • 1 ei om mee te bestrijken

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor het gebruik uit de koelkast halen.
  2. Vet de ovenschaal in en zet apart.
  3. Doe in een grote pan de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het merg van het vanillestokje. Laat 10-15 min. op laag vuur pruttelen tot de rabarber zacht voelt maar nog wel zijn structuur behoudt.
  4. Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
  5. Leg hierop het deeg en snijd eventueel te grote overlappende stukken eraf en gebruik dit voor de decoratie van de taart.
  6. Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi met de rietsuiker. Maak een paar inkepingen, met een mes, in het deeg voor het ontsnappen van het vocht.
  7. Bak gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.

Tips / Opmerkingen

Serveer warm met bijvoorbeeld warme custardvla.