Rabarbertaart

      Geen reacties op Rabarbertaart

 

Rabarbertaart

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ Taart
Land van herkomst: Nederland
Porties: 6
Van wie is dit recept: www.tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 650 g rabarber (op duimlengte gesneden)
  • 2 Granny Sith appels (ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm)
  • 1,5 cm gember (geschild en fijngehakt)
  • 100 g basterdsuiker (licht bruine )
  • 1/2 el roomboter
  • 1 vanillestokje (het merg eruit geschraapt)
  • rietsuiker (om te bestrooien)
  • 1 ei (om mee te bestrijken)

Hoe maak ik het klaar:

  • De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor het gebruik uit de koelkast halen.
  • Vet de ovenschaal in en zet apart.
  • Doe in een grote pan de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het merg van het vanillestokje. Laat 10-15 min. op laag vuur pruttelen tot de rabarber zacht voelt maar nog wel zijn structuur behoudt.
  • Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
  • Leg hierop het deeg en snijd eventueel te grote overlappende stukken eraf en gebruik dit voor de decoratie van de taart.
  • Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi met de rietsuiker. Maak een paar inkepingen, met een mes, in het deeg voor het ontsnappen van het vocht.
  • Bak gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.

Tips / Opmerking

Serveer warm met bijvoorbeeld warme custardvla.