Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

      Reacties uitgeschakeld voor Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

 

Radicchiostamppot met geitenkaas en mango

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met groenten/ met kaas/ Stamppot
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg aardappel
  • zout
  • 2 krapjes radicchio (rode sla)
  • 1 kleine mango
  • 200 gr geitenkaas
  • 180 gr hazelnoot
  • 25 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 theelepels majoraan
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Was de krapjes radicchio en snijd ze in dunne reepjes.
  • Schil de mango, snijd de plakken van de pit en snijd deze in stukjes.
  • Snijd de geitenkaas in stukjes.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekepan op laag vuur goudbruin.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Roer er de boter en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
  • Voeg de majoraan en peper toe.
  • Schep de radicchio en de mango erdoor en warm de stamppot op zacht vuur nog enkele minuten door; de radicchio moet wel knapperig blijven.
  • Schep op het laatst de kaas en de hazelnoten door de stamppot.
  • Breng de radicchiostamppot op smaak met zout en peper.