Rauwe ham met chutney

      Geen reacties op Rauwe ham met chutney

 

Rauwe ham met chutney

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees, Lunch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 3 goudrenetten
  • 300 gram gedoogde dadels
  • 30 gram walnoten
  • 100 ml witte wijnazijn
  • snufje zout
  • snufje gemberpoeder
  • snufje cayennepoeder
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper de ui.

  2. Schil de goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes.

  3. Ontpit de gedroogde dadels en hak de dadels fijn.

  4. Hak de walnoten grof

  5. Kook de ui met de appel en 2 eetlepels water afgedekt ca. 20 minuten op een laag vuur.

  6. Voeg de dadels, de walnoten en 50 ml witte wijnazijn toe.

  7. Breng op smaak met een snufje zout, een snufje gemberpoeder en een snufje cayennepeper.

  8. Laat de chutney al roerend inkoken tot deze dik wordt.

  9. Roer er de lichtbruine basterdsuiker en 25ml witte wijnazijn door.

  10. Laat de chutney al roerend weer verder inkoken (mag niet kleverig worden) en laat de chutney afkoelen.

  11. Serveer de chutney in een kommetje en serveer deze met diverse soorten rauwe ham.

  12. Snij de naanbroden in repen en verpak de repen apart in aluminiumfolie.

  13. Bak de naan in de oven.

  14. Tip: Deze hoeveelheid chutney is voor 1 jampot. Goed afgesloten blijft de chutney maanden lang houdbaar.