Rauwe ham met chutney

      Geen reacties op Rauwe ham met chutney

 

Rauwe ham met chutney

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ Lunch/ met vlees
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 3 goudrenetten
  • 300 gram gedoogde dadels
  • 30 gram walnoot
  • 100 ml wijnazijn
  • zout
  • gember
  • snufje cayennepoeder
  • 50 gram basterdsuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper de ui.
  • Schil de goudrenetten, verwijder de klokhuizen en snij de appels in stukjes.
  • Ontpit de gedroogde dadels en hak de dadels fijn.
  • Hak de walnoten grof
  • Kook de ui met de appel en 2 eetlepels water afgedekt ca. 20 minuten op een laag vuur.
  • Voeg de dadels, de walnoten en 50 ml witte wijnazijn toe.
  • Breng op smaak met een snufje zout, een snufje gemberpoeder en een snufje cayennepeper.
  • Laat de chutney al roerend inkoken tot deze dik wordt.
  • Roer er de lichtbruine basterdsuiker en 25ml witte wijnazijn door.
  • Laat de chutney al roerend weer verder inkoken (mag niet kleverig worden) en laat de chutney afkoelen.
  • Serveer de chutney in een kommetje en serveer deze met diverse soorten rauwe ham.
  • Snij de naanbroden in repen en verpak de repen apart in aluminiumfolie.
  • Bak de naan in de oven.
  • Tip: Deze hoeveelheid chutney is voor 1 jampot. Goed afgesloten blijft de chutney maanden lang houdbaar.