Ravioli van bloedsinaasappel en ricotta met vanille-roomijs en chocoladesaus

 

Ravioli van bloedsinaasappel en ricotta met vanille-roomijs en chocoladesaus

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 bloedsinaasappels Partjes vzonder vlies
  • ½ pakje wontonvellen
  • 200 gram ricotta
  • 1 theelepel munt gehakt
  • Enkele muntblaadjes voor de garnering
  • 1 eetlepel sinaasappeljam
  • Scheutje Campari
  • 7 lange vingers verkruimeld
  • Witte peper
  • 1 eiwit

Voor het vanille-roomijs en de chocoladesaus:

  • 500 ml vanille-roomijs
  • 100 ml koksroom
  • 25 gram pure chocolade in stukjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de sinaasappelpartjes in drieën en leg ze op een zeefje. Meng de ricotta, en sinaasappelpartjes (beiden zonder het vocht) met de gesneden munt, jam, Campari, wat peper en lange vingerkruim.
  2. Leg de wontonvellen uit en bestrijk de randen met losgeklopt eiwit. Leg de vulling ter grootte van een royale koffielepel op ieder vel, vouw het dicht zodat een driehoek ontstaat. Duw het vel strak om de vulling zodat er geen lucht in de ravioli achterblijft. Leg de ravioli op een bebloemd tableau. Reken op 2 ravioli per persoon.
  3. Doe voor de chocoladesaus de koksroom en de chocolade in een 0,6 l stoomovenpannetje en zet het in de stoomoven.
  4. Functie: Stomen
  5. Temperatuur: 95 ºC
  6. Duur: 10 minuten
  7. Roer de saus helemaal glad. Gebruik de saus lauwwarm.

Serveren:

  1. Zorg dat de ravioli goed gesloten zijn. Verhit de friteuse op 165 ºC en frituur de ravioli in ca. 1 minuut krokant. Leg ze op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.
  2. Leg op ieder bord 2 ravioli speels tegen elkaar. Maak een mooie bol ijs en leg deze ernaast met een muntblaadje er bovenop. Druppel de saus er omheen en bestrooi het gerecht eventueel nog met wat extra poedersuiker.