Recept: Pizzahapjes mediterraans met twee verschillende vullingen

 

Pizzahapjes mediterraans met twee verschillende vullingen

Pizzahapjes mediterraans met twee verschillende vullingen

Recept printen Pin
Recept categorie: met groenten/ met kaas/ Pizza/ Warme hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Tantefanny.nl

Wat gaat er in:

Olijvenvulling:

Tomaten-paprikavulling

  • 50 g gedroogde tomaten (in olie ingelegd, uitgelekt)
  • 50 g paprika (in olie ingelegd, uitgelekt)
  • 1 tl tomatenpuree
  • een beetje tabasco ( naar smaak)
  • 30 g geraspte kaas (om te bestrooien+)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  • Alle ingrediënten, behalve de kaas, voor de vulling fijn pureren.
  • Het deeg direct uit de koelkast verwerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen.
  • Het deeg met een deegroller in de lengte halveren. Vijf maal een beetje vulling op de onderste rand verdelen en een gelijke afstand ertussen vrijlaten. De deegrand over de vulling heen vouwen en het deeg verder oprollen.
  • Met een pollepel het deeg tussen de vulling zo hard mogelijk indrukken en met een schaar op de bovenkant een snede maken. Met kaas bestrooien.
  • In het midden van de oven 15 - 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken de stukjes losbreken.

Tips / Opmerking

de pizzagebakjes kunnen ook met sesamzaadjes, zonnebloempitten of grof zeezout bestrooid worden