Recept: Pizzahapjes mediterraans met twee verschillende vullingen

 

Pizzahapjes mediterraans met twee verschillende vullingen

Pizzahapjes mediterraans met twee verschillende vullingen

Print Pin
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Pizza, Warme hapjes
Keuken: Mediterraanse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Tantefanny.nl

ingrediënten

Olijvenvulling:

Tomaten-paprikavulling

  • 50 g gedroogde tomaten in olie ingelegd, uitgelekt
  • 50 g paprika in olie ingelegd, uitgelekt
  • 1 tl tomatenpuree
  • een beetje tabasco naar smaak
  • 30 g geraspte kaas om te bestrooien+

Bereidingswijze

  • Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
  • Alle ingrediënten, behalve de kaas, voor de vulling fijn pureren.
  • Het deeg direct uit de koelkast verwerken en met het meegerolde bakpapier op een bakblik uitrollen.
  • Het deeg met een deegroller in de lengte halveren. Vijf maal een beetje vulling op de onderste rand verdelen en een gelijke afstand ertussen vrijlaten. De deegrand over de vulling heen vouwen en het deeg verder oprollen.
  • Met een pollepel het deeg tussen de vulling zo hard mogelijk indrukken en met een schaar op de bovenkant een snede maken. Met kaas bestrooien.
  • In het midden van de oven 15 - 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken de stukjes losbreken.

Tips / Opmerkingen

de pizzagebakjes kunnen ook met sesamzaadjes, zonnebloempitten of grof zeezout bestrooid worden