Rengo Salata

      Reacties uitgeschakeld voor Rengo Salata

 

Rengo Salata

haringsalade

Recept categorie Gerecht met vis, Salades
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 haringen
  • melk
  • 1/2 kg aardappelen
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 groene paprika

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de haringen 7-8 uur in de melk staan (alleen als ze te zout zijn).
  2. Laat ze uitlekken, verwijder het vel en de graten en snijd ze in kleine stukken.
  3. Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.
  5. Meng alles met de azijn en de olie en serveer de salade koud.

Tips / Opmerkingen

Variatie: U kunt de paprika achterwege laten en 1 appel, 1/2 kop Griekse yoghurt en wat mosterdpoeder aan de salade toevoegen.