Rengo Salata

      Reacties uitgeschakeld voor Rengo Salata

 

Rengo Salata

haringsalade
Recept printen
Recept categorie: met vis/ Salades
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 haringen
  • melk
  • 1/2 kg aardappel
  • 1 ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 paprika

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de haringen 7-8 uur in de melk staan (alleen als ze te zout zijn).
  • Laat ze uitlekken, verwijder het vel en de graten en snijd ze in kleine stukken.
  • Kook de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en hak de peterselie fijn.
  • Meng alles met de azijn en de olie en serveer de salade koud.

Tips / Opmerking

Variatie: U kunt de paprika achterwege laten en 1 appel, 1/2 kop Griekse yoghurt en wat mosterdpoeder aan de salade toevoegen.