Ricotta-citroensoufflé

      Reacties uitgeschakeld voor Ricotta-citroensoufflé
Print

Ricotta-citroensoufflé

Categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 citroenen
  • 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 dl room
  • 500 gr ricotta of magere kwark
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • een snufje bakpoeder
  • boter voor de vorm
  • een soufflévorm inh. ± 1 1/2 liter

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de citroenen goed en droog ze af.
  • Rasp de schil van 1 citroenhelft en pers beide citroenen uit.
  • Splits de eieren, klop de eidooiers met de suiker met een garde tot een romige, gele massa en voeg de room, de ricotta, het citroensap en de citroenschil toe.
  • Sla het eiwit met 3 eetlepels poedersuiker en het snufje bakpoeder zeer stijf en schep het voorzichtig door de eidooiermassa.
  • Vet de soufflévorm in en schep de massa er tot ± 1 1/2 cm onder de rand in.
  • Zet de soufflé in het midden van de op ± 160°C voorverwarmde oven en bak hem 35-40 minuten.
  • Bestrooi hem voor het serveren met de overgebleven poedersuiker.